ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Τα καρτέλ που μας πνίγουν και οι γενετικοί αδένες της πολιτικής

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Τα καρτέλ που μας πνίγουν και οι γενετικοί αδένες της πολιτικής

Έχουν τα κότσια να σπάσουν τα κατεστημένα που συνθλίβουν τους πολίτες;

Του Στέλιου Ξιουρή

Αν επιθυμούν να επιδείξουν έργο και να καταδείξουν την πολιτική τους δύναμη ιδού πεδίον δόξης λαμπρό. Ας προχωρήσουν σε ζητήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και να αφήσουν τις ψευτομαγκιές με την τρόικα. 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Αστυνομοκρατούμενο το διαδίκτυο με κλείσιμο ιστοσελίδων για ρατσισμό και ξενοφοβία

Έχουν τα κότσια και τους γενετικούς, πολιτικούς και άλλους, αδένες, να σπάσουν τα κατεστημένα που συνθλίβουν τους πολίτες και να τους ανακουφίσουν από την λεηλασία της τσέπης τους. Αν μπορούν, ας το επιχειρήσουν πάραυτα, διαφορετικά οι φωνασκίες τους στα τηλεοπτικά πάνελ και οι αλληλοκατηγορίες τους περί της πολιτικής δεινότητας καθενός απ’ αυτούς, δεν αφορούν και δεν συγκινούν τους καταταλαιπωρημένους πολίτες. Ούτε καν τους ακούν και μάλλον διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πολιτικών και πολιτών και την επόμενη φορά, θα προσέλθουν στις κάλπες μόνο οι στενοί τους συγγενείς για να επιβεβαιωθεί ότι ζούμε σε κολοβή Δημοκρατία.

Μακρηγορήσαμε, αλλά χρειάζεται να μεταφέρουμε την αγανάκτηση των πολιτών για τα συνεχιζόμενα καρτέλ της αγοράς που πνίγουν κυριολεκτικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Σε μια εποχή δε που ζούμε την κοινωνική εξαθλίωση, αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να βάλουν χέρι στα κατεστημένα και να σπάσουν τα καρτέλ που αφορούν είδη πρώτης ανάγκης. Και αναφερόμαστε στις τιμές του γάλακτος , των καυσίμων και των φαρμάκων.

Καθημερινό πολιτικό παρασκήνιο ΕΔΩ

Οι διαβιούντες στο Κυπριστάν σίγουρα νιώθουν καθημερινά την ασφυκτική πίεση των καρτέλ της αγοράς για τα εν λόγω είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία παραμένουν σε ψηλές τιμές και παρά το ότι οι μισθοί περιήλθαν σε κατάσταση ανυπαρξίας για την πλειοψηφία της κοινωνίας, εντούτοις δεν πήραν και την κατιούσα τα αγαθά αυτά που είναι αναγκαία στην διαβίωση και την καθημερινότητα των πολιτών.
Θα μπορούσε με μια ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κομμάτων – Κυβέρνησης να χτυπηθούν τα καρτέλ και να ζητήσουν από τους εν λόγω επιχειρηματίες που θησαυρίζουν να μειώσουν τα κέρδη τους προς όφελος των πολιτών. Κι ας μην μας πουν πάλι περί της ελεύθερης αγοράς και των συναφών φληναφημάτων. Ζούμε σε έκτακτες δραματικές συνθήκες και ας το πράξουν για λόγους εθνικούς και δημοσίου συμφέροντος.

Ναι , ας παραβούν τους κανόνες της όποιας Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την σύμφωνη γνώμη Κυβέρνησης- Βουλής να εξευρεθούν τρόποι να μειωθούν οι τιμές των εν λόγω αγαθών και να χτυπηθούν τα μονοπώλια. Κάποιοι θα επικαλεστούν και την ύπαρξη της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, αλλά μάλλον θα είναι προφάσεις , αφού η ΕΠΑ εδώ και χρόνια μοιάζει ξεδοντιασμένη και ανύπαρκτη.

Γνωρίζουμε ότι η Κυβέρνηση καρπούται αρκετούς φόρους κατανάλωσης και άλλους από την πώληση των εν λόγω αγαθών και ως εκ τούτου μπορεί και να θεωρηθεί σαν ο μεγάλος παίχτης στα προαναφερόμενα καρτέλ, αλλά επιτέλους θα πρέπει κάποια στιγμή να σκεφτούν και τους δυσπραγούντες πολίτες.

Αλλά και οι βουλευτές- τα κόμματα- οι υποψήφιοι Πρόεδροι παρά να ασχολούνται καθημερινά με λεπτομέρειες, ψευτοθεματάκια και αλληλοκατηγορίες , πιστεύοντας ότι οι πολίτες θα τους ακούσουν και θα τους ψηφίσουν στις εκλογές, καλύτερα είναι να αφυπνιστούν και να ρίξουν τον αναπεπταμένο πέλεκυ στα καρτέλ που συνθλίβουν τους βασανισμένους και παραπλανημένους Κυπρίους.