ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Το ταμείο μετανοίας και η επιστροφή των κλεμμένων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Το ταμείο μετανοίας και η επιστροφή των κλεμμένων

Του Στέλιου Ξιουρή

Επιστρέψτε τα λεφτά στο δημόσιο θα πρέπει να είναι η ατάκα των Δικαστηρίων, των εισαγγελέων και των αστυνόμων που ασχολούνται με το οικονομικό έγκλημα που αναφύεται σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής του τόπου. Η εκστρατεία των αρχών του κράτους θα έπρεπε να θεσμοθετηθεί κιόλας για να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα να ανανήψουν και κυρίως να τους δοθούν ελαφρυντικά στις ενδεχόμενες καταδίκες τους.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Μπορεί να φαντάζει ως ουτοπικό και κυρίως ανεδαφικό αλλά μια δοκιμή θα πείσει τους πάντες. Ας εφαρμόσουν την πρακτική του επονομαζόμενου «Ταμείου Μετανοίας» - ελπίζουμε οι Άγιοι Συνοδικοί να μην μας παρεξηγήσουν για την έμπνευση- ,   στο οποίο θα πληρώσουν τα χρήματα που έκλεψαν από τους συμπολίτες τους και οι ίδιοι θα  έχουν την ευκαιρία να εξαγνιστούν και αν εξιλεωθούν. Αν μάλιστα κάποιος εξ αυτών τύχει και του ευεργετήματος της επιεικούς αντιμετώπισης,  έστω της φυλάκισης με αναστολή προφανώς και το εν λόγω ταμείο θα συλλέξει αρκετά εκατομμύρια Ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ

Διαφορετικά δεν θα έχουν άλλοθι στην μετέπειτα καταδίκη τους στο Δικαστήριο και αν είναι δυνατό οι υπηρέτες της Θέμιδος να επιμετρήσουν στην ποινή που θα τους επιβάλουν και την απαξίωση- περιφρόνηση του «Ταμείου Μετανοίας» σε αντίθεση με άλλους που θα επιστρέψουν τα χρήματα. Και να μην ξεχνάμε τα κλεμμένα χρήματα. Όσοι δε πιστεύουν ότι θα κρυφτούν να τους υπενθυμίσουμε ότι πέραν της φυσικής δικαιοσύνης υπάρχει και η Θεία Δίκη. Εκεί όπου κανείς δεν μπορεί να τους σώσει και κυρίως τίποτε δεν μπορούν να κρύψουν