ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ:Η κοινωνία στο βάραθρο γιατί έντιμοι πολιτικοί & δημοσιογράφοι είναι φοβισμένοι

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ:Η κοινωνία στο βάραθρο γιατί έντιμοι πολιτικοί & δημοσιογράφοι είναι φοβισμένοι

Του Στέλιου Ξιουρή

Τα κατάλοιπα της τουρκικής εισβολής – κατοχής, αλλά και το γενετικό υλικό των ανθρώπων που έζησαν σκλάβοι για αιώνες και μεταφέρεται σε επόμενες γενιές είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Ελλήνων της Κύπρου. Εξ ου και η ΒΟΥΒΗ αντίδραση στα κατεστημένα, στους κυβερνώντες που λένε πελλάρες και μας οδηγούν στην οικονομική καταστροφή και εν πάσει περιπτώσει στην οποιαδήποτε εξουσία.

Στα πλαίσια αυτά είναι και η «ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ» που παρατηρείται σε σχέση με τη δράση των κομμάτων, ενός θεσμού που οι κάτοικοι του Κυπριστάν τον σέβονται σε σημείο που να τους προκαλεί τρόμο. Φυσικά αν οι κάτοικοι του Κυπριστάν έχουν και μια δικαιολογία ( πάντα βρίσκουμε κάτι να τους δικαιολογήσουμε λες και όλοι είναι απροστάτευτα μωράκια) να μην εκφράζουν την απαρέσκεια τους για τη δράση των κομμάτων ,τότε οι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον,  πολιτικοί ,ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και επιφανείς άνθρωποι και δημοσιογράφοι, γιατί σιωπούν είναι το εύλογο ερώτημα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Μα η κοινωνία της Κύπρου οδηγείται στο ΒΑΡΑΘΡΟ γιατί  έντιμοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι είναι ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ. Δεν λένε και δεν γράφουν την άποψη τους γιατί προσδοκούν όλοι τους σε εύνοια- ρουσφέτι- θέσεις από τα κόμματα, αφού όλο και κάποια προσωπική περίπτωση θα τους παρουσιαστεί ή έχουν μια γενική φοβία απέναντι στον εν λόγω θεσμό…Οι μεν πολιτικοί προφανώς στα πλαίσια της μιας και μοναδικής αποστολής τους, δηλαδή της εξυπηρέτησης των πελατών – ψηφοφόρων

Οι δε δημοσιογράφοι γιατί είναι γενικά φοβητσιάρηδες και δεν τολμούν να θίξουν κάποια πράγματα ή να απηχήσουν μέσω της γραφής τους τα συναισθήματα της κοινής γνώμης. Και η γενική πεποίθηση μας ότι κάτι δεν πάει καλά στην δημοσιογραφία. Δεν ακούμε τους ψιθύρους περί εξαρτήσεων και άλλων τινών από την εξουσία γιατί δεν ενστερνιζόμαστε κουβέντες του καφενέ χωρίς τεκμηρίωση. Προφανώς κι εσείς διαπιστώνετε ότι χάσατε την ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ που είναι απαραίτητη στην επιτέλεση του έργου σας. Ειδικά το τελευταίο διάστημα η μεμψιμοιρία εντείνεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στην κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ

Εκτός κι αν (ηγεσίες των κομμάτων) κάποιοι παλαιότερα σας προέτρεψαν να οδηγήσετε τον ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ, όπως και ήταν η αλήστου μνήμης ατάκα του παρελθόντος σε άλλη χρονική συγκυρία και με άλλη ευκαιρία, αλλά για να πατήσει ανθρώπους . Μα εσείς δεν έχετε άδεια οδήγησης για τέτοιου είδους οχήματα που χρειάζονται ιδιαίτερης γνώσης για να χρησιμοποιηθούν, οπόταν μπορεί να προκαλέστε και ατυχήματα αλλά και οι ίδιοι να χτυπήσετε ανεπανόρθωτα.