Γιορτάζουμε σήμερα αν και μας είπε να... «πέσουμε χώρκα του»

Γιορτάζουμε σήμερα αν και μας είπε να... «πέσουμε χώρκα του»

Άντρη Θρασυβούλου

Σήμερα, γιορτάζουμε. 

Τα σχολεία στην Κύπρο μας είναι φυσικά κλειστά προς τιμήν της σημαντικής αυτής γιορτής. 

Γιορτάζει ο άνθρωπος που διδάσκει την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη, τον λόγο του Θεού. Ο άνθρωπος που ξέρει να επενδύει, που τα παίρνει άψογα και συνετά από καταζητούμενους και το βροντοφωνάζει στη συνέχεια... 

Αυτός που σίγουρα παίρνει χρήματα αλλά πάλι με σιγουριά... δεν τα χρειάζεται.  «Είναι αμαρτωλά λες και τα χρήματα;Αν τα ζητήσει πίσω θα του τα δώσω. Δεν μου χρειάζονται, αλλά τα χρήματα αυτά μπορώ να τα δώσω σε υποτροφίες στους φοιτητές της θεολογικής σχολής», είπε χαρακτηριστικά για τη δωρεά του περιβόητου Λόου.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Βέβαια, μετά από τον ντόρο που προκάλεσαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις, η Αρχιεπισκοπή μας ενημέρωσε χθες ότι «όταν υπεύθυνα η Κυβέρνηση απορρίψει, ακυρώσει και ανακαλέσει την κυπριακή ιθαγένεια για τον εν λόγω επενδυτή, ζητήσει πίσω το κυπριακό διαβατήριο, και ενημερωθούμε αναλόγως από τους αρμοδίους, που σημαίνει ότι η δωρεά των 310.000 ευρώ προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή είναι προϊόν κλοπής ή μαύρο χρήμα, τότε αυτά τα χρήματα δεν μας ανήκουν, καθότι δεν είναι καθαρά,  και είμαστε έτοιμοι να τα επιστρέψουμε».

Διότι η δωρεά ακόμη δεν είναι σίγουρο ότι ήταν προϊόν κλοπής... 

Διαβάστε περισσότερες ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΔΩ

Γιορτάζουμε.Την αγάπη, την ελπίδα, τα ξενοδοχεία που κτίζει, τις επενδύσεις και την δύναμη της Εκκλησίας του για να μπορεί να δικαιούται να έχει λόγο σε όλα ακόμη και στην πολιτική ζωή του τόπου, ακόμη και στις νομοθεσίες που περνά ή δεν περνά η Βουλή. Αυτός. Ο ίδιος που μας είπε να πάμε να ππέσουμε... χώρκα του.

Να τονίσουμε ότι ο ίδιος επιθυμεί... διακαώς της κατάργηση της σημερινής αργίας λόγω της ονομαστικής του εορτής.Φρόντισε να μας το υπενθυμίσει μία ημέρα πριν η Αρχιεπισκοπή (τυχαίο;)

Ας του κάνει τη χάρη το Υπουργείο Παιδείας...

P.S: Να μας ζήσει να τον χαιρόμαστε... Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.