ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Οι δυστυχισμένοι μαθητές και οι παντογνώστες κομματικοί

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΙΝΕΛΙΑ: Οι δυστυχισμένοι μαθητές και οι παντογνώστες κομματικοί

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΞΙΟΥΡΗ

Αποδεδειγμένα και στην βάση ερευνών οι μαθητές μας έχουν τις χειρότερες επιδόσεις. Οπόταν κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Όλοι το αναγνωρίζουν, αλλά οι εμπλεκόμενοι το αποφεύγουν και οι συνήθεις ύποπτοι που φρενάρουν τα πάντα ( διάβαζε κόμματα) παρακωλύουν κάθε εισήγηση και κάθε καινοτόμα ιδέα, έτσι ώστε να μην χάσουν την πελατεία των εκπαιδευτικών που είναι και μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων.

Καθημερινό παρασκήνιο από την Newsbomb ΕΔΩ

Έτσι και η Παγκόσμια Τράπεζα διενήργησε έρευνα την οποία παρέδωσε στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά το σύστημα που περιγράψαμε , έδρασε άμεσα , σε μια προσπάθεια να πνίξει την όποια καινούρια προοπτική. Βλέπετε , έχουν καλά αντανακλαστικά και εξάλλου αυτή είναι και η δουλειά τους. Να φοβίζουν τους εκπαιδευτικούς , να ενσπείρουν καινά δαιμόνια ώστε να δημιουργήσουν κλίμα απόρριψης.

Όμως τι λέει η έρευνα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ότι οι μαθητές μας είναι οι τρίτοι πιο δυστυχισμένοι που φοιτούν στα χειρότερα σχολεία. Προφανώς , τα αποτελέσματα δεν ενδιαφέρουν τους αντιδρούντες και φωνασκούντες άσκοπα, που και πάλι προσπαθούν να δημιουργήσουν προπέτασμα καπνού.

Η ΟΕΛΜΕΚ αντί να πρωτοστατεί σε αλλαγές στην παιδεία, εκφράζει ήδη αντιρρήσεις , ενώ την σιγοντάρει τα κόμματα Οι οποίος αντί να κάνουν αυτοκριτική γιατί δεν έκαναν τίποτε για να ορθοποδήσει η παιδεία του τόπου, αλλά την οδήγησαν στην κατολίσθηση, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα αποτελέσματα, αντιδρούν και με στόμφο , επιδεικνύοντας και στιλ…παντογνώστη.