Αρθρογραφία Δρ. Λεωνίδα Σωτηρίου: Ρινοπλαστική - Ανάδειξη της ομορφιάς του προσώπου

Αρθρογραφία Δρ. Λεωνίδα Σωτηρίου: Ρινοπλαστική - Ανάδειξη της ομορφιάς του προσώπου

Η μύτη αποτελεί το κεντρικό σημείο του προσώπου και ως εκ τούτου το σχήμα και το μέγεθος της συμβάλλουν καθοριστικά στην αισθητική και στις αναλογίες του προσώπου.

 

Ρινοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που σκοπό έχει να αλλάξει το σχήμα ή να βελτιώσει τη λειτουργία της μύτης.

Αυτό μπορεί να γίνει για ιατρικούς λόγους, όπως η διόρθωση αναπνευστικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ανατομία της μύτης ή και για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό. Επίσης μπορεί να γίνει για αισθητικούς λόγους με σκοπό τη βελτίωση των χαρακτηριστικών της μύτης, δημιουργώντας αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία του προσώπου, όπως το πηγούνι, τα ζυγωματικά και τα μάτια. Η επιτυχημένη ρινοπλαστική, εναρμονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και προσδίδει φυσική ομορφιά, νεότητα, ανανεώνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει τη ψυχολογία.

Τα τελευταία χρόνια στα μεγαλύτερα κέντρα παγκοσμίως υπάρχει η τάση να εφαρμόζεται όλο και πιο πολύ η μέθοδος της ανοιχτής ρινοπλαστικής έναντι της κλειστής μεθόδου, κυρίως λόγω των πλεονεκτημάτων της. Η ανοιχτή μέθοδος δίνει στο χειρουργό τη δυνατότητα αποκάλυψης όλης της ανατομίας της μύτης, της άμεσης επισκόπησης όλου του σκελετού της, όπως επίσης και τη δυνατότητα διαμόρφωσης της με μοναδική ακρίβεια και ακριβέστατη τοποθέτηση μοσχευμάτων ή και ραμμάτων στο εσωτερικό της μύτης, επιτυγχάνωντας το επιθυμητό σχήμα. Το Μότο της σύγχρονης ρινοπλαστικής είναι πως με την ανοιχτή μέθοδο μπορούμε να δούμε τα πάντα, με τα μοσχεύματα να διορθώσουμε τα πάντα και με τα εσωτερικά ράμματα να τροποποιήσουμε τα πάντα.

Η ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με γενική αναισθησία ή με χορήγηση καταστολής (sedation) σε συνδιασμό με τοπική αναισθησία, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο ελάχιστη διεγχειρητική αιμορραγία, ταχύτερη ανάρρωση και δυνατότητα εξιτηρίου την ίδια μέρα.

Με μια επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό σας, μπορείτε να συζητήσετε για τα σημεία που σας ενοχλούν αισθητικά, πώς θα θέλατε να τα διορθώσετε, τους στόχους και τις ανησυχίες σας. Σημαντικό κομμάτι μιας επέμβασης είναι η γνώση εξειδικευμένων τεχνικών. Η επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος, εξαρτάται από τον ίδιο τον χειρουργό και τις δυνατότητές του. Στοχεύοντας λοιπόν στο καλύτερο αποτέλεσμα, η επιλογή του Πλαστικού Χειρουργού θα πρέπει να βασίζετε στην εμπειρία του, την εκπαίδευση του στις πιο σύγχρονες τεχνικές και στη χειρουργική του αισθητική.

Στόχος μιας επέμβασης ρινοπλαστικής είναι η βελτίωση της αισθητικής της μύτης, δημιουργώντας τις σωστές αναλογίες και ενισχύοντας έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου για την ανάδειξη της φυσικής σας ομορφιάς.

Του Δρ. Λεωνίδα Σωτηρίου
Πλαστικός Χειρουργός
American Medical Center &
L.S Aesthetic & Reconstructive Plastic Surgery Clinic

leonidas

Ο Δρ. Λεωνίδας Σωτηρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρνακα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Semmelweis University of Budapest και ακολούθως ξεκίνησε την ειδικότητα του στη Πλαστική Χειρουργική στο διεθνούς φήμης Νοσοκομείο Hadassah Medical Center στο Ισραήλ. Εκει εκπαιδεύτηκε στις πιο σύγχρονες μεθόδους Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και Αποκατάστασης.

Μετά απο παραμονή 7 χρόνων στο Ισραήλ, επέστρεψε στη Κύπρο το 2014 όπου και εργάζεται στο American Medical Center στη Λευκωσία και στη Λάρνακα στο προσωπικό του ιατρείο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής και Αποκατάστασης.

Επίσης κατέχει θέση Lecturer στο St George’s, University of London Medical School at University of Nicosia.