Αρθρογραφία Νεόφυτου Δημητριάδη: Τι είναι το New Style Lift

Αρθρογραφία Νεόφυτου Δημητριάδη: Τι είναι το New Style Lift

Με τους σύγχρονους ρυθμούς ζωής περιορίζεται ο ελεύθερος χρόνος, ενώ ταυτόχρονα δυσχεραίνει η οικονομική κατάσταση όλων. Το New Style Lift έχει τη δυνατότητα να καταφέρνει να ξεπερνά σε υψηλό βαθμό τις δυσκολίες αυτές.

Παρέχει μια εναλλακτική επιλογή στη φροντίδα της ομορφιάς με έναν πιο οικονομικό τρόπο. Προσφέρει άμεσα αποτελέσματα σε μικρότερο χρονικό διάστημα καθώς επιτρέπει επίσης την επιστροφή στον εργασιακό χώρο μέσα σε λίγες ημέρες, χωρίς μώλωπες και αναγκαστική διακοπή της εργασίας, κάτι που απαιτεί ένα κλασικό λίφτινγκ. Το όνειρο για ένα πολύ νεότερο πρόσωπο γίνεται πραγματικότητα με μια ασφαλέστερη και πιο προσιτή προσέγγιση σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τεχνικές για facelift, necklift, minilift και eyelift.

Πόσο ασφαλής είναι η διαδικασία του New Style Lift
Είναι εξαιρετικά ασφαλής διαδικασία και ασφαλέστερη από το κλασικό λίφτινγκ καθώς αφαιρείται ο σχετικός κίνδυνος της γενικής αναισθησίας. Βρίσκεται στην αντίπερα «όχθη» συγκριτικά με ακραίες πλαστικές χειρουργικές προσώπου όπου ο ασθενής βρίσκεται σε επικίνδυνη θέση υπό γενική αναισθησία και συχνά δεν μοιάζει με τον ίδιο του τον εαυτό για μήνες, ακόμη και χρόνια.

Η χειρουργική διαδικασία ενός New Style Lift
Η διαδικασία ενός New Style Lift διαφέρει από αυτή του παραδοσιακού face lifting. Γίνεται μια μικρή τομή μέσα στο αυτί, όπου σηκώνεται και ταυτόχρονα συσφίγγεται το δέρμα, επαναφέρεται η γραμμή του σαγονιού, με το εμφανές ποθητό αποτέλεσμα να σφίγγει το λαιμό και να μεταμορφώνει το πρόσωπο ώστε να φαίνεται 10 έως 20 χρόνια νεότερο. Πρόκειται για ένα χειρουργείο το οποίο λαμβάνει μέρος σε ένα άνετα και ειδικά εξοπλισμένο χώρο.
Με την συγκεκριμένη τεχνική ο βαθύτερος μυϊκός ιστός ή ο ιστός SMAS τραβιέται προς τα πάνω και πίσω (ενδεχομένως κόβεται) και επανατοποθετείται στην αρχική του θέση. Η περίσσεια του δέρματος στη συνέχεια αποκόπτεται και η τομή κλείνει. Επιπρόσθετα, οι μύες του λαιμού μπορεί να ράβονται μαζί. Η παρούσα τεχνική έχει τη δυνατότητα και μπορεί να συνδυαστεί με χειρουργικές επεμβάσεις βλεφάρων, ανύψωσης φρυδιών, CO2 laser, μόσχευμα λίπους, λιποαναρρόφηση με κύριο σκοπό να μειωθεί το λίπος κάτω από την περιοχή του πηγουνιού και επίτευξη της αύξησής του.

new style

Πλεονεκτήματα New Style Lift
Η διαδικασία του New Style Lift προσαρμόζεται στο κάθε άτομο ξεχωριστά επιτυγχάνοντας την επιθυμητή αλλαγή στην ηλικία του προσώπου, των ματιών και της περιοχής του λαιμού ενώ παράλληλα τονίζει και αναδεικνύει το αποτέλεσμα μιας πιο φυσικής και αναζωογονημένης εμφάνισης. Αντί της επιλογής ενός παραδοσιακού Full Face-Lift το οποίο γίνεται με γενική αναισθησία και διαρκεί περίπου 4 ώρες με μια μακρά περίοδο ανάρρωσης, όπου η κυκλοφορία του ατόμου περιορίζεται για εβδομάδες, το New Style Lift διαρκεί περίπου 1:30 λεπτά, γίνεται με τοπική αναισθησία, ενώ παράλληλα επιτρέπει την ταχεία ανάρρωση. Μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις λίγων ημερών ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στα καθήκοντα της καθημερινότητάς του.

Είναι επώδυνη διαδικασία?
Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν προκαλεί πόνο, ένα μικρό τσίμπημα μέχρι να μουδιάσει το πρόσωπο.

Ποιες είναι οι επιπλοκές που παρουσιάζει?
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής του New Style Lift είναι το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και με μια λιγότερο επεμβατική τεχνική αναζωογόνησης του προσώπου από έμπειρα ιατρικά χέρια, προσφέρονται εξαιρετικά αποτελέσματα με λιγότερες πιθανότητες επιπλοκών συγκριτικά με τις παραδοσιακές διαδικασίες. Είναι καλό ο κάθε υποψήφιος για New Style Lift να ζητά να γνωρίζει στο ραντεβού του με το χειρουργό πόσες φορές ο ίδιος έχει κάνει τη συγκεκριμένη διαδικασία το τελευταίο χρονικό διάστημα των 6 μηνών.

Δρ. Νεόφυτος Χρ. Δημητριάδης DDS, MD, MSc
Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός
Αισθητική Χειρουργική Προσώπου
Πανεπιστημίου Tufts, Βοστόνη, Η.Π.Α.

 MG 5451 Edit

 

 
Ο Δρ Νεόφυτος Δημητριάδης αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (DDS degree) και στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Tufts στην Βοστόνη, όπου ολοκλήρωσε MD (Doctor of Medicine degree) και την ειδικότητα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής.
Επιπλέον ολοκλήρωσε με επιτυχία το Master of Science degree στο Πανεπιστήμιο του Tufts (Βοστόνη Η.Π.Α) καθώς και την εξειδίκευση του στην αισθητική χειρουργική προσώπου.
Ο Δρ Δημητριάδης εργάστηκε ως επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της κλινικής του Πανεπιστημίου του Tufts, τίτλο που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης διεξάγει σημαντικό ερευνητικό έργο στον τομέα της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, το οποίο έχει δημοσιευθεί σε αρκετά διεθνή ιατρικά περιοδικά. Υπήρξε κύριος ομιλητής σε πολλαπλά ιατρικά συνέδρια τόσο στην Αμερική όσο και παγκόσμια.
Ο Δρ Δημητριάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι διπλωματούχος του American Board of Oral and Maxillofacial Surgery, μέλος του American Association of Oral and Maxillofacial Surgeons και του Massachusetts Sleep Society, μέλος του International Association of Oral and Maxillofacial Surgeons, του American Academy of Cosmetic Medicine and surgery και του European Academy of Facial Plastic Surgery.
Τα κλινικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν:
Χειρουργική στόματος, Ορθογναθική χειρουργική, Τραύματα προσώπου και οφθαλμού, Οστικά ελλείματα, Οδοντικά Εμφυτεύματα, Οδοντογενείς Λοιμώξεις, Όγκοι Στοματογναθοπροσωπικής χώρας, Διαταραχές της Κροταφογναθικής Άρθρωσης, Αποφρακτική Άπνοια του Ύπνου & Ροχαλητό, κρανιοπροσωπική χειρουργική, πλαστική χειρουργική προσώπου και κοσμητικές επεμβάσεις, (ρινοπλαστική,βλεφαροπλαστική, ωτοπλαστική, facelift, botox, restylane, σχιστίες κ.τ.λ.).
Ο Δρ Δημητριάδης εξετάζει και χειρουργεί στο American Medical Center στη Λευκωσία.