Αρθρογραφία Κώστα Χαρή: Υγιεινή σαλάτα του Καίσαρα

Αρθρογραφία Κώστα Χαρή: Υγιεινή σαλάτα του Καίσαρα

Πολλοί έχουν πέσει στη παγίδα του να παραγγείλουν στο εστιατόριο σαλάτα του Καίσαρα νομιζόμενοι πως είναι μια υγιεινή επιλογή. Σας πληροφορούμε πως μια τέτοια σαλάτα περιέχει ανά μέσο όρο 700-800 θερμίδες! Με λίγες παραλλαγές όμως μπορούμε να καταναλώσουμε τις μισές από αυτές τις θερμίδες χωρίς να επηρεαστεί η γεύση.

Η πρόταση μας:

Ξεκινάμε με το dressing. Στη θέση της μαγιονέζας μπορούμε να προσθέσουμε τα ακόλουθα και με αυτό τον τρόπο μειώνουμε έως και 90% τα κορεσμένα λιπαρά.
· 4 Κουταλιές της σούπας γιαούρτι
· 2 κουταλιές της σούπα ελαιόλαδο
· 1 κουτάλι της σούπα ξύδι
· 1 κουτάλι του γλυκού μουστάρδα
· 1 κουτάλι του γλυκού oyster sauce (μεν προσθέσετε άλλο αλάτι στο dressing αφού περιέχετε αρκετό στο oyster sauce)
· Ξύσμα από ένα λεμόνι
· 15 γρ παρμεζάνα ή αναρή ξερή και αναμίξετε
Για λαχανικά σας προτείνουμε μαρούλι, κουνουπίδι, ραδίκια και κόκκινο κρεμμύδι. Στη συνέχεα παίρνουμε δύο στήθη κοτόπουλο περίπου 120γρ έκαστος. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο στο κοτόπουλο και σε ένα αντικολιτικό τηγάνι με 1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο ψήνουμε για λίγα λεπτά τη κάθε πλευρά.

CEP 7225 pp

 

Ο Κώστας Χαρή είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος και γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 21 Δεκεμβρίου 1987. Aποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Α με άριστο βαθμό και μετά την διεκπεραίωση της στρατιωτικής του θητείας ακολούθησαν σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Surrey τον Ιούνιο του 2011 παίρνοντας το πτυχίο του Διατροφολόγου (BSc). Ακολούθησαν σπουδές στον τομέα της Διαιτολογιας (BSc) στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire με άριστο βαθμό και κλινική εξάσκηση σε κρατικά και ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Κύπρο.
Διατηρεί ιδιωτικό κέντρο Διαιτολόγιας- Διατροφολογίας στη Λεμεσό ενώ παράλληλα παρακολουθούνται υπό τις οδηγίες του σε θέματα διατροφής τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Απόλλωνα Λεμεσού.