Αρθρογραφία Κώστα Χαρή: Παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι?

Αρθρογραφία Κώστα Χαρή: Παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι?

Τα τελευταία χρόνια, το παγωμένο γιαούρτι έχει γίνει μια δημοφιλής εναλλακτική λύση για το παγωτό.

Το παγωτό και το παγωμένο γιαούρτι γίνονται και τα δύο από τα γαλακτοκομικά, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά που τους διακρίνει.

Νομικά το παγωτό, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 10% λιπαρές ουσίες του γάλακτος που συνήθως γίνεται με την προσθήκη κρέμας. Το παγωμένο γιαούρτι δεν περιέχει κρέμα γάλακτος αντ 'αυτού, γίνεται με γιαούρτι

Διατροφική Αξία -Ένα φλιτζάνι παγωτό βανίλια περιέχει 275 θερμίδες, 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 9 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Ένα φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι περιέχει 221 θερμίδες, 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 4 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Αν προσέχετε τη διατροφή σας καλύτερα να επιλέξετε το παγωμένο γιαούρτι. Ωστόσο, το χαμηλότερο λίπος και θερμιδικό περιεχόμενο μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος της μερίδας σας και τι σας βάζετε σε αυτό. Το παγωμένο γιαούρτι συνήθως προσφέρεται με σιρόπια σοκολάτας που αυξάνει τη θερμιδική περιεκτικότητα.

Αν επιλέξετε να φάτε το παγωμένο γιαούρτι, προτιμήστε μέτριο μέγεθος μερίδας και επιλέξετε πιο υγιεινά toppings. όπως φρέσκα φρούτα, βρώμη και ξηρούς καρπούς Αυτά είναι χαμηλότερα σε θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη. Αν προτιμάτε παγωτό, επιλέξετε παγωτό με μειωμένα λιπαρά.

CEP 7225 pp 1

 

Ο Κώστας Χαρή είναι Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος και γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 21 Δεκεμβρίου 1987. Aποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο Α με άριστο βαθμό και μετά την διεκπεραίωση της στρατιωτικής του θητείας ακολούθησαν σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Surrey τον Ιούνιο του 2011 παίρνοντας το πτυχίο του Διατροφολόγου (BSc). Ακολούθησαν σπουδές στον τομέα της Διαιτολογιας (BSc) στο πανεπιστήμιο του Hertfordshire με άριστο βαθμό και κλινική εξάσκηση σε κρατικά και ιδιωτικά κέντρα υγείας στην Κύπρο.
Διατηρεί ιδιωτικό κέντρο Διαιτολόγιας- Διατροφολογίας στη Λεμεσό ενώ παράλληλα παρακολουθούνται υπό τις οδηγίες του σε θέματα διατροφής τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Απόλλωνα Λεμεσού.