Ερντογάν άι σιχτίρ!

Ερντογάν άι σιχτίρ!

Η Ελλάδα δεν απάντησε επίσημα στις απειλές σας, όμως εγώ ως Ελληνοκύπριος μπορώ...

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στην έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου με τους Τούρκους να γαυγίζουν σαν σκυλιά.

Ο σουλτάνος τους, Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την Ελλάδα πως η απόφαση του Αρείου Πάγου θα δυσχεράνει τις ούτως ή άλλως τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ενώ θα υπάρχουν επιπτώσεις και στο Κυπριακό.

Από την άλλη το ΥΠΕΞ της Τουρκίας έκανε λόγο για απόφαση με πολιτικά κριτήρια και ότι θα υπάρξουν συνέπειες καθώς η ατιμωρησία των εγκληματιών έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Μάλιστα, η Τουρκία, μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε την Παρασκευή (28/1) την ακύρωση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής με την Ελλάδα προειδοποιώντας και με άλλα μέτρα.

Υπάρχει όμως Δημοκρατία

Φυσικά, αυτό που ξέχασαν οι Τούρκοι είναι ότι σε κάποιες χώρες υπάρχει Δημοκρατία, αντίθετα από τη δική τους Χούντα και ότι καμιά απειλή δεν μπορεί να την αλλάξει.

Από πότε οι δήμιοι έγιναν «μαχητές» του διεθνές δικαίου;

Μιλάνε για διεθνές δίκαιο αυτοί που εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974, που λεηλάτησαν, βίασαν και σκότωσαν, ενώ μέχρι σήμερα κατέχουν παράνομα την μισή Κύπρο.

Μιλάνε αυτοί που κρύβουν τους δολοφόνους Ελληνοκυπρίων.

Μιλάνε αυτοί που με το έτσι θέλω εισέβαλαν σε ελληνικές βραχονησίδες και παραβιάζουν καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Ε όχι, κ. Ερντογάν, δεν είστε σύμμαχος χώρα και απ΄ότι φαίνεται δεν θα γίνετε ποτέ! Μια βάρβαρη κυβέρνηση είστε, χωρίς αρχές και αξίες, με νόμιμους βιασμούς ανηλίκων και δολοφονιών αντιφρονούντων.

Η Ελλάδα δεν απάντησε επίσημα στις απειλές σας, όμως εγώ ως Ελληνοκύπριος μπορώ...

Γι’ αυτό άι σιχτίρ κ. Ερντογάν...