Συνέλαβαν τον Ιάπωνα… Σπαλιάρα!

Συνέλαβαν τον Ιάπωνα… Σπαλιάρα!

Πρώην διευθυντής κολεγίου που έκανε πληρωμένο σεξ με 12.000 γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 70 ετών, στις Φιλιππίνες, καταδικάστηκε τελικά στην Ιαπωνία επειδή φωτογράφιζε γυμνά κορίτσια.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Γιοκοχάμα αποφάσισε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τετραετή αναστολή για τον 65χρονο Γιουχέι Τακασίμα. Ο Τακασίμα πρακτικά γλίτωσε τη φυλακή με την υπόσχεση ότι δεν θα κάνει πάλι τα ίδια. Αυτό ηχεί μάλλον αναξιόπιστο στην περίπτωση του καθηγητή, ο οποίος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, είχε δημιουργήσει λεπτομερή κατάλογο με σχεδόν 150.000 φωτογραφίες από τις σεξουαλικές συνευρέσεις του τα τελευταία 27 χρόνια.

Ο εκπαιδευτικός, που φέρεται ότι είπε στο δικαστήριο ότι «έχει τη συνήθεια να συλλέγει πράγματα» και ότι «ήθελε να κρατήσει τις αναμνήσεις», είχε στο σπίτι του συνολικά 400 άλμπουμ με φωτογραφίες των γυναικών τις οποίες είχε πληρώσει για σεξ στα πολυάριθμα ταξίδια του στις Φιλιππίνες.

Μέχρι 70 ετών

Η «δράση» του ξεκίνησε όταν είχε αποσπαστεί για πρώτη φορά ως διευθυντής γυμνασίου στο ιαπωνικό σχολείο της Μανίλας το 1988.

Αργότερα, έφτασε στο σημείο να κάνει τρεις σεξουαλικού περιεχομένου τουρνέ στη χώρα κάθε χρόνο, με τα συνολικά ταξίδια του εκεί να ανέρχονται στα 65. Κατά τη διάρκειά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιαπωνικής τηλεόρασης, συνευρέθηκε με 12.000 γυναίκες, ηλικίας από 14 έως 70 ετών. «Είτε βρίσκονται στην Ιαπωνία είτε στις Φιλιππίνες, τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται. Θα έπρεπε να το γνωρίζει αυτό ως δάσκαλος» είπε κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ποινής η πρόεδρος του δικαστηρίου, που χαρακτήρισε τη δράση του Τακασίμα «αηδιαστική και κακόψυχη».

Στην Ιαπωνία, η κατοχή φωτογραφιών ή βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου με πρωταγωνιστές ανθρώπους κάτω των 18 ετών μπορεί να καταδικαστεί με φυλάκιση, ύστερα από την αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, που μέχρι τώρα απαγόρευε μόνο την παραγωγή και τη διανομή πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους.