Πέντε ερωτήσεις για το σεξ που απαντά η επιστήμη

Πέντε ερωτήσεις για το σεξ που απαντά η επιστήμη

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες μαρτυρούν μερικά από τα επιστημονικά μυστικά του σεξ.

Αν και γίνονται αμέτρητες έρευνες για το σεξ, αυτός ο τομέας της ανθρώπινης λειτουργίας δεν έχει απολύτως εξερευνηθεί ακόμα.

Ερευνητές από το Νοσοκομείο Spire το Λίβερπουλ της Βρετανίας και το Πανεπιστήμιο του Princeton στο New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών έκαναν μελέτες με σκοπό να ανακαλύψουν όσα περισσότερα νέα στοιχεία μπορούν για το σεξ. Έτσι, μπόρεσαν να απαντήσουν και σε μερικές σημαντικές ερωτήσεις που μας ταλανίζουν.

Γιατί φιλιόμαστε;

Το φιλί, απελευθερώνει ορισμένες ορμόνες που φέρνουν ευχαρίστηση αλλά και που μας προετοιμάζουν για να ευχαριστηθούμε το σεξ αργότερα.

Το σεξ μου κάνει καλό;

Το σεξ, χάρη στις ορμόνες που εκκρίνονται και τις χημικές ενώσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα, άνοια και οστεοπόρωση.

Το σεξ μου ανοίγει τα μάτια;

Το σεξ λειτουργεί ως φυσικό μυοχαλαρωτικό. Αυτό σημαίνει πως χαλαρώνει τους μύες στα μάτια, τον αυχένα και τον λαιμό με αποτέλεσμα να καλυτερεύει και όραση.

Γιατί νυστάζω μετά το σεξ;

Το σεξ, χάρη στις ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια της επαφής, χαλαρώνει με αποτέλεσμα να μπορείτε μετά να κοιμηθείτε καλύτερα.

Γιατί πονάμε όταν χωρίζουμε;

Οι ειδικοί διαπίστωσαν λοιπόν πως η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά την διάρκεια του οργασμού μας κάνει να εμπιστευόμαστε τον σύντροφο μας περισσότερο.

Η ίδια ορμόνη όμως είναι αυτή που μας κάνει να να πονάμε περισσότερο όταν τελειώνει μια μακροχρόνια σχέση.