Ποιό θεωρείται το ιδανικό μέγεθος πέους;

Ποιό θεωρείται το ιδανικό μέγεθος πέους;

Αν και γενικά οι περισσότεροι συμφωνούν πως δεν υπάρχει «μέσος όρος» μεγέθους, υπάρχουν κάποιες ακραίες περιπτώσεις.

Το 2014 ένας Βρετανός, ο οποίος ασφαλώς διατήρησε την ανωνυμία του, μίλησε στο περιοδικό New York για το πόσο δυσκόλεψε τη ζωή του το γεγονός ότι είχε μικροσκοπικό πέος. Δήλωσε πως το μόλις δύο ιντσών (5 εκ.) πέος του δεν ήταν μονό επιφανειακά «ντροπιαστικό», αλλά τον εμπόδισε να έχει μια σειρά από σεξουαλικές πράξεις, ακόμα και σε επίπεδο αυνανισμού. Την επόμενη χρονιά, ένας Μεξικανός τρομοκράτησε την υφήλιο με το γιγάντιο πέος του, μήκους 18,9 ιντσών (48 εκ.), το οποίο ζύγιζε σχεδόν ένα κιλό και σύμφωνα με τα λεγόμενά του ήταν τόσο ογκώδες που του κόστισε δουλειές, ενώ τον εμπόδιζε όταν ήθελε να γονατίσει και να προσευχηθεί στην εκκλησία. Επιπλέον, πολύ πρόσφατα ένας 31χρονος παρθένος που «τον έχει μεγάλο» (δεν ορίζεται ακριβώς το μέγεθος) απευθύνθηκε στη στήλη «Dear Coleen» της Daily Mirror, ζητώντας βοήθεια.

«Το πρόβλημά μου είναι πως τον έχω μεγάλο. Οι περισσότεροι άντρες ονειρεύονται να αποκτήσουν μεγάλο πέος, αλλά για μένα είναι εφιάλτης», έγραψε. «Οι γυναίκες συνήθως φτάνουν μέχρι το σημείο να τον ακουμπήσουν γιατί φοβούνται, ενώ μια φορά μια συνοδός αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί μου, επιστρέφοντάς μου τα χρήματά. Με έχει κάνει πολύ δυστυχισμένο».

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Kinsey, ο μέσος όρος μήκους πέους σε στύση είναι μεταξύ 12,5 και 16,5 εκατοστών, αλλά πολλά πέη βρίσκονται έξω από αυτό το πλαίσιο. Και σε κάποιες ακραίες περιπτώσεις, όπως αυτές που αναφέραμε, τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα ξεφεύγουν λίγο. Από τι εξαρτώνται όμως τέτοιες μεγάλες αποκλίσεις;

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι έχουν μεγάλα πέη συγκριτικά με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά. Διάφοροι εξελικτικοί ανθρωπολόγοι υποστηρίζουν πως αυτό ίσως αναπτύχθηκε μέσω της σεξουαλικής επιλογής. «Πριν από την έλευση του ρουχισμού, το ανθρώπινο πέος ήταν ορατό και εμφανές για τις πιθανές συντρόφους», λέει ο αναλυτής Brian Mautz, ο οποίος το 2012 ολοκλήρωσε μια μελέτη η οποία καταλήγει πως το μέγεθος του πέους επηρεάζει τη θελκτικότητα και την πιθανότητα της σεξουαλικής επιλογής. «Η συγκεκριμένη παρατήρηση έχει δημιουργήσει την άποψη πως το μέγεθος του ανθρώπινου πέους εξελίχθηκε εν μέρει μέσω της επιλογής των θηλυκών. Οι επιλογές των θηλυκών μπορεί να οδήγησαν την εξέλιξη προς μεγαλύτερα πέη στους ανθρώπους».

Στο πιο αυστηρό πλαίσιο του μεμονωμένου ατόμου, όμως, το μέγεθος του πέους είναι εν μέρει κληρονομικό, κάτι που άλλωστε ισχύει και με άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, όπως μου εξηγεί ο δρ Curtis Brown. Ο Brown ειδικεύεται στην επανορθωτική χειρουργική των γεννητικών οργάνων, αλλά δουλεύει συχνά και με άντρες που απλώς θέλουν μεγαλύτερα πέη. Του έχουν τύχει πελάτες με πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά πέη, τα οποία αποτελούν σωματικό πρόβλημα, αλλά όπως εξηγεί «αφορούν ποσοστό περιπτώσεων κάτω του 5%».