TEDx UNIC Unbelievable: Αυτοί είναι οι ομιλητές (Β ΜΕΡΟΣ)

TEDx UNIC Unbelievable: Αυτοί είναι οι ομιλητές (Β ΜΕΡΟΣ)

Θα τεθούν οι επιστημονικές και τεχνολογικές αναζητήσεις,

Στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξένια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, το TEDx University of Nicosia, στο επίκεντρο του οποίου θα τεθούν οι επιστημονικές και τεχνολογικές αναζητήσεις, στην καινοτομία και την δημιουργικότητα.

Παρουσιάσαμε τους πρώτους 6 ομιλητές (εδώ μπορείτε να βάλετε Link από το προηγούμενο σας άρθρο) και τώρα σας συστήνουμε τους υπόλοιπους:

 

  1. Elsa Solaris, synthetic biologist

"Οι μεγαλύτεροι μετασχηματισμοί του 21ου αιώνα γεννιούνται με τη διασταύρωση της τεχνολογίας και της βιολογίας"

(Keynote on Biotechnology - Children of Doom Science Festival)

 Διαβάστε εδώ όλες τις οικονομικές ειδήσεις

Η Έλσα είναι συνθετικός βιολόγος, φουτουρίστρια και συγγραφέας βιβλίων επιστημονικής φαντασίας που ενδιαφέρεται να καθορίσει τον κόσμο σπάζοντας τον κώδικα της ζωής.

Ως επενδύτρια επιχειρηματικών κεφαλαίων (venture capital), βοήθησε στο κτίσιμο και στην έναρξη 25 πρωτοποριακών εταιρειών βιοτεχνολογίας και κατά τη διάρκεια της διδακτορική της διατριβής. Στο Imperial College του Λονδίνου, η εργασία της αφορούσε την κατασκευή  DNA nanorobots τα οποία να μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη του καρκίνου.

Ως «βιο-φουτουρίστρια» έχει βοηθήσει τις διεθνείς εταιρείες εικονικής τεχνολογίας να μετατρέψουν την λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας σε πραγματικότητα, διερευνώντας πώς μελλοντικά τμήματα του υπολογιστή δεν θα κατασκευάζονται αλλά θα καλλιεργούνται με τη βοήθεια της βιολογίας.

elsa

Νικόλας Μιλτιάδους

“Είχα πάντα την εντύπωση ότι η δωρεά ενός νεφρού θα σήμαινε απώλεια της ποιότητας της ζωής ... αυτό είναι απολύτως αναληθές και θέλω να δείξω ότι η ζωή είναι υπέροχη μετά από αυτή τη διαδικασία και ότι μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη από πριν.

(Συνέντευξη Cyprus Mail, Μάρτιος 2019)

ΝΙCOLAS

Ο Νίκολας γεννήθηκε στις ΗΠΑ αλλά έζησε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του στην Κύπρο με τους δύο αδελφούς και αδελφές του. Είναι περήφανος πατέρας και εργάζεται στον Κυπριακό Στρατό ως Υπαρχηγός από το 2009 μετά την αποφοίτηση του από τη στρατιωτική σχολή στην Ελλάδα.

Υπηρέτησε για σχεδόν 10 χρόνια στις Ειδικές Μονάδες και τώρα είναι Χειριστής Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Σε ηλικία των 32 ετών έχει συνδυάσει μια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες, το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, με την προώθηση της καμπάνιας ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Μεταμοσχεύσεων Κύπρου.

  1. Nis Norgaard- Sound Designer

“Η ιδέα πίσω από το Q είναι να ασκηθεί πίεση στη βιομηχανία της τεχνολογίας ώστε να αναγνωρίσει ότι το φύλο δεν είναι απαραίτητα δυαδικό, το θέμα δεν είναι άντρας ή γυναίκας, αρσενικό ή θηλυκό”

( Wired, Μάτριος 2019)

Ο Nis Nørgaard είναι από την Κοπεγχάγη και είναι βραβευμένος είναι βραβευμένος Sound Designer και ιδρυτής του Studio Thirty Sounds Good Sound. Από το στούντιο του μεταφράζει ιδέες και έννοιες σε ακουστικές εμπειρίες μέσα από podcasts, ταινίες και διαδραστικό σχεδιασμό.

NIS

 

 

Ο Nis συνεργάστηκε με εταιρείες όπως η HBO, η Virtue και το δανέζικο Experimentarium. Το έργο του «Φωνές χωρίς Φύλο» κέρδισε πρόσφατα 4 χάλκινα λιοντάρια στο Canne Lions Creativity Festival 2019, στις κατηγορίες Sound Design, Use of Audio Technology, Not For Profit and Glass - the Lion for Change.

Ο Nis πιστεύει στην επικοινωνία των ιστοριών, των αισθημάτων και σκοπών μέσω της ομορφιάς του ήχου, πάντα με τη φιλοδοξία δημιουργίας ενός πολύτιμου αποτυπώματος στους ακροατές και στον κόσμο.

  1. Tey El-Rjula- 

"Σήμερα, οι ταυτότητες πρέπει να είναι όχι μόνο φορητές, αλλά και ιδιωτικές και ασφαλείς.”

(Συνέντευξη στο Reuters, Μάιος 2019)

Η ιστορία του Tey είναι απίθανη. Χαρακτηρίστηκε ως «Αόρατος Άνθρωπος» στην ηλικία των 5 ετών επειδή δεν είχε τυπωμένη ταυτότητα, και ακριβώς αυτό έδωσε ώθηση στην ιδέα του να δημιουργήσει μια blockchain νεοφυή εταιρεία. Υιοθέτησε πρώιμα το Bitcoin πρωτοστατώντας στη χρήση του blockchain για να σπάσει τα οικονομικά εμπόδια και τα εμπόδια ταυτότητας. Το έκανε με την ίδρυση της εταιρείας tech4good στην οποία μπορούν να αποθηκεύουν οι άνθρωποι ζωτικές πληροφορίες για τον εαυτό τους, όπως η εθνικότητα και τα προσόντα τους.

 

TEY

Το ταξίδι του τον οδήγησε τελικά να  μετατρέπει τους αόρατους ανθρώπους σε… αήττητους. Μέσα από το έργο του ως Διευθύνων Σύμβουλος, συγγραφέας και ομιλητής, είναι αποφασισμένος να γίνει δισεκατομμυριούχος. Όχι σε χρημάτων, αλλά υπό τη μορφή θετικής επαφής με τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Η ιστορία του Tey αποτελεί ένα παθιασμένο απολογισμό αποφασιστικότητας, επιχειρηματικότητας, επιμονής και τεχνολογίας αιχμής.

Ο Tey έχει MSc στα Ψηφιακά Νομίσματα και Τεχνολογίες Blockchain Technology του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μένει και εργάζεται στις Κάτω Χώρες.

  1. Matt Coyne- Συγγραφέας

"H μόνη βιβλιογραφία που μπόρεσε να διαβάσει πρόσφατα είναι ένα μισό φυλλάδιο για τις αντλίες του μαστού."

(Συνέντευξη στο Lifehacker)

 

Ο Matt Coyne είναι ο δημιουργός του βραβευμένου ιστολογίου γονέων "Man vs. Baby", το οποίο σήμερα έχει πάνω από ένα τέταρτο του εκατομμυρίου οπαδούς στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Είναι επίσης συγγραφέας δύο πετυχημένων βιβλίων της Sunday Times, με τίτλο Man vs. Baby and Man vs Toddler, και είναι επίσης συγγραφέας για την Guardian, την Telegraph και το περιοδικό GQ. Ο Matt ζει στο Σέφιλντ της Αγγλίας με τη σύντροφό του Lyndsay, τον γιο του Charlie και ένα σκύλο ράτσας Jack Russell που έχει θέματα και ονομάζεται «Eddie».

 

MAT

 

Το μπλογκ του Matt: http://www.man-vs-baby.co.uk

FB page: Man vs Baby

 

  1. Christina Orphanidou- 

"H διάδοση των έξυπνων αισθητήρων παρακολούθησης φυσιολογικού σήματος... οδήγησε σε έκρηξη των δεδομένων της υγειονομικής περίθαλψης τα τελευταία χρόνια."

(Biophysical Reviews, 2018)

Η Χριστίνα μεγάλωσε στη Λεμεσό αλλά σπούδασε και εργάστηκε για 15 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά το PhD της για Machine Learning στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, εργάστηκε ως ερευνήτρια στην ψηφιακή υγειονομική περίθαλψη, διερευνώντας τον τρόπο που οι τεχνικές machine learning εφαρμοσμένες στα φυσιολογικά σήματα μπορούν να αποτρέψουν κακά πράγματα να συμβούν σε καλούς ανθρώπους. Κατά την παραμονή της στην Οξφόρδη, για χρόνια ξυπνούσε στις 6 π.μ. για να εξασκείται στην κωπηλασία, πράγμα που την προετοίμασε πολύ καλά για τη μητρότητα! Το 2012 επέστρεψε στην Κύπρο με το σύζυγό της και το μωρό της, απέκτησε και δεύτερο μωρό και τώρα ξοδεύει τις καθημερινές της ως αναλύτρια δεδομένων και σύμβουλος τεχνητής νοημοσύνης. Τα σαββατοκύριακα βάζει τις φωνές στο διαιτητή κατά τη διάρκεια παιδικών ποδοσφαιρικών αγώνων.

CHR