Καιρός μέχρι Σάββατο: Βροχές, χιονοπτώσεις και ... άνοδος θερμοκρασίας!

Καιρός μέχρι Σάββατο: Βροχές, χιονοπτώσεις και ... άνοδος θερμοκρασίας!

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή από την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά, θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά το απόγευμα στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως προς τις αυγινές ώρες, ενώ στο Τροόδος ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα δυτικά και ανατολικά παράλια ταραγμένη.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και τοπικές ελαφρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από αργά το βράδυ της Πέμπτης και μετά τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές. Το Σάββατο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ από αργά το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και αναμένεται να σημειωθούν τοπικά βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Πέμπτη και περαιτέρω μικρή πτώση την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος.

Ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή από την Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό.