Τί να περιμένουμε από τον καιρό το Σαββατοκυρίακο

Τί να περιμένουμε από τον καιρό το Σαββατοκυρίακο

Νέες ανατροπές και έντονα καιρικά φαινόμενα από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.

Σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη, ενώ αρχικά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηµατιστεί παγετός.

Την Κυριακή θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στη µέση και ανώτερη ατµόσφαιρα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα µερικώς συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει τη ∆ευτέρα µικρή πτώση, ενώ την Τρίτη αναµένεται µικρή άνοδος.