Βροχές, καταιγίδες και .. ηλιοφάνεια... Ο καιρός μέχρι την Κυριακή

Βροχές, καταιγίδες και .. ηλιοφάνεια... Ο καιρός μέχρι την Κυριακή

 
Νοτιοδυτικό και αύριο δυτικό ρεύμα θα επηρεάζουν παροδικά την περιοχή. Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον καιρό μέχρι την Κυριακή. 

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί και τοπικά ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη.

Απόψε παροδικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά, ελαφρές κυρίως, βροχές. Σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια και ορεινά μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά σταδιακά θα καταστεί ταραγμένη, στις περισσότερες περιοχές. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 14 στα δυτικά, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ τοπικά αναμένεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Από το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια, ενώ στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη και παροδικά τοπικά μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένονται διαστήματα με ηλιοφάνεια αλλά και περίοδοι με συννεφιά, που αργά το απόγευμα πιθανό να δώσει τοπικές βροχές. Τη νύχτα αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.