Βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Βροχές και χιόνια το Σαββατοκύριακο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές, και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τοπικά είναι πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και κοντά στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος. Τοπικά αναμένονται βροχές και πιθανό καταιγίδα, κυρίως το απόγευμα και το βράδυ. Στα ορεινά αναμένεται να χιονίσει ενώ από το βράδυ, χιόνι ή χιονόνερο πολύ πιθανό να σημειωθεί και σε ορισμένες ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ, για να καταστούν αργότερα, κυρίως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και παροδικά τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή αναμένονται τοπικά βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά ιδιαίτερα το πρωί. Προς το βράδυ υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθεί χιονόπτωση και σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση την Κυριακή.

Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και κάποιες πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.

Την Τρίτη αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.