Ομίχλη, σκόνη και μεμονωμένες βροχές! Ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Ομίχλη, σκόνη και μεμονωμένες βροχές! Ο καιρός μέχρι την Καθαρά Δευτέρα

Ασθενής ψηλή πίεση καλύπτει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα, ιδιαίτερα σήμερα και την Κυριακή.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, όμως τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, χαμηλές νεφώσεις. Τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, ενώ αρχικά, τοπικά στα δυτικά και νότια παράλια θα πνέουν μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ενώ σταδιακά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς 3 μποφόρ και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 21 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αργότερα όμως θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σαββατοκύριακο, περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσονται με παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές.

Τη Δευτέρα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται πτώση, σε σχέση με την Κυριακή.