Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ξαφνικά άνοδος θερμοκρασίας! Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα

Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ξαφνικά άνοδος θερμοκρασίας! Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή .

Απόψε θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις , οι οποίες αναμένεται να δώσουν τοπικά μεμονωμένη βροχή κυρίως στα παράλια , ενώ στα δυτικά και νοτιοδυτικά αναμένεται να σημειωθεί και μεμονωμένη καταιγίδα , κυρίως προς τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά ασθενείς μέχρι μέτριοι , 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες , αρχικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια , προοδευτικά σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό και αργότερα στα βόρεια και ανατολικά . Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να σημειωθεί χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί , μέτριοι μέχρι ισχυροί , 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα νότια το απόγευμα μέχρι πολύ ισχυροί , 6 Μποφόρ . Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη . Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και νότια παράλια , γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά .

Αύριο βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και βόρεια παράλια . Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέχρι μέτριοι , 4 Μποφόρ . Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη .

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικά βροχές , ενώ αργότερα αναμένεται τοπικά να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες . Σε περιοχή καταιγίδας δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι .

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις , οι οποίες μετά το μεσημέρι δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή σε κάποιες ορεινές περιοχές .

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος , ωστόσο παροδικά κατά τις απογευματινές ώρες θα εμφανίζονται αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο , ενώ σταδιακά μικρή άνοδος αναμένεται από την Κυριακή