Τι και αν είναι Ιούνιος; Επιστροφή στο Χειμώνα! Η πρόβλεψη μέχρι την Παρασκευή

Τι και αν είναι Ιούνιος; Επιστροφή στο Χειμώνα! Η πρόβλεψη μέχρι την Παρασκευή

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Aναλυτικά η πρόβλεψη για τον καιρό μέχρι την Παρασκευή. 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά, κυρίως στα παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά, στα δυτικά και νότια παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα, θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά παροδικά το απόγευμα, στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 28 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, δυνατό να παρατηρηθεί χαμηλή νέφωση, ενώ κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Πέμπτη, αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος στις περισσότερες περιοχές, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται από το μεσημέρι και μετά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, σε ορισμένες περιοχές στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή.