Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι βροχές και πότε προβλέπεται άνοδος θερμοκρασίας;

Μέχρι πότε θα κρατήσουν οι βροχές και πότε προβλέπεται άνοδος θερμοκρασίας;

Ασθενής χαμηλή πίεση και αστάθεια στην ατμόσφαιρα επηρεάζουν παροδικά την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά θα παρατηρείται χαμηλή νέφωση κυρίως στα δυτικά. Τις αυγινές κυρίως ώρες δυνατό τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, γενικά ασθενείς 3 Μποφόρ αλλά αρχικά, τοπικά στα παράλια, μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί γενικά κυρίως αίθριος. Αργότερα όμως, από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά μέτριοι 4 και στα νότια και νοτιοδυτικά παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Tο βράδυ ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο.