Από τον καύσωνα στις βροχές! Ποια μέρα προβλέπονται πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες;

Από τον καύσωνα στις βροχές! Ποια μέρα προβλέπονται πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες;

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τοπικά κυρίως στα παράλια αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια αλλά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, στους 24 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης ή και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, το μεσημέρι και το απόγευμα, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και στα νότια παράλια, παροδικά το απόγευμα, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, όμως τοπικά στα παράλια είναι πιθανό να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια και ανατολικά παράλια, αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ τοπικά το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο νεφώσεις που σταδιακά θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, στα ορεινά ή και σε περιοχές του εσωτερικού. Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της Δευτέρας.