Συννεφιές και πτώση θερμοκρασίας – Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Συννεφιές και πτώση θερμοκρασίας – Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά στα ορεινά και το εσωτερικό θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα νότια και τοπικά στα δυτικά παράλια παροδικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναμένεται χαμηλή νέφωση, ενώ αργότερα δυνατό να σχηματιστεί και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νωρίς το το πρωί θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα παράλια και το απόγευμα στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι το πρωί θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα δυτικά και νότια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά, γύρω στους 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, τη ∆ευτέρα και την Τρίτη αναμένονται περίοδοι με συννεφιά, αλλά και διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.