Έρχεται βαρυχειμωνιά! Δείτε την πρόβλεψη του καιρού μέχρι την Τρίτη

Έρχεται βαρυχειμωνιά! Δείτε την πρόβλεψη του καιρού μέχρι την Τρίτη

 Ασθενής εποχική χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ, ενώ παροδικά στα νότια ή και σε καταιγίδα, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά τοπικά στα νότια παράλια, το απόγευμα, ταραγμένη.

Απόψε θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα παράλια και σε κάποιες ορεινές περιοχές, οι οποίες τοπικά ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά σε κάποιες παράλιες περιοχές μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα δυτικά παράλια θα παραμείνει μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που τοπικά στα παράλια και στα ορεινά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Από νωρίς το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και το απόγευμα τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι κυρίως και μετά, στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Παροδικά το απόγευμα, στα νότια παράλια ή και σε περιοχή καταιγίδας θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί γενικά αργότερα μέχρι ταραγμένη και στα νότια παράλια παροδικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 29 στα δυτικά παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Την Τρίτη θα υπάρχουν και πάλι διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και περίοδοι με συννεφιά, η οποία το απόγευμα είναι πιθανό να δώσει μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τη Δευτέρα και την Τρίτη, ενώ μικρή άνοδος αναμένεται την Τετάρτη.