Ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Βροχές, καταιγίδες και ... άνοδος θερμοκρασίας!

Ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Βροχές, καταιγίδες και ... άνοδος θερμοκρασίας!

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ η ασταθής αέρια μάζα που επηρεάζει την περιοχή υποχωρεί από αύριο.

Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 μποφόρ, και τοπικά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά πιθανό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη κυρίως στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ παρόλο που αρχικά, τοπικά στα δυτικά παράλια, θα πνέουν μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά, ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και τοπικά στα νοτιοδυτικά ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και τοπικά στα νότια και νοτιοδυτικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό γύρω στους 32 στα παράλια και στους 24 στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος με τη θερµοκρασία να σηµειώνει σταδιακά άνοδο.