Πως θα είναι καιρός μέχρι τη Δευτέρα; Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Πως θα είναι καιρός μέχρι τη Δευτέρα; Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα ανατολικά μέχρι νότιοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα όμως, στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά το απόγευμα στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 30 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, στους 27 στα δυτικά παράλια και στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Σε υπήνεμες περιοχές δυνατό να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, κοντά στις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ νωρίς το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο, αλλά την Κυριακή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.