Ξανά στο ψυγείο η Κύπρος! Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Ξανά στο ψυγείο η Κύπρος! Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή η οποία θα φέρει το Σαββατοκύριακο βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στις ορεινές και κάποιες ημιορεινές περιοχές θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 και τοπικά μέχρι μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές ενώ στα ορεινά και ημιορεινά να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα παράλια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν τοπικές βροχές ενώ στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά και ημιορεινά θα πέσει χιόνι. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Τη ∆ευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο ελαφρών βροχών. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο.