Στο «ψυγείο» θα βρει την Κύπρο το 2017- Πέφτει ακόμα πιο χαμηλά η θερμοκρασία

Στο «ψυγείο» θα βρει την Κύπρο το 2017- Πέφτει ακόμα πιο χαμηλά η θερμοκρασία

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης ενώ στα προσήνεμα παράλια κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα ανατολικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 1 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Το Σάββατο διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με συννεφιά όπου και αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, αλλά την Κυριακή αναμένεται μικρή πτώση για να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα τη ∆ευτέρα.