Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Χιόνια, καταιγίδες «και βουτιά» της θερμοκρασίας – Δείτε πότε!

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού: Χιόνια, καταιγίδες «και βουτιά» της θερμοκρασίας – Δείτε πότε!

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Απόψε θα εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις, κυρίως στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη ή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά και βόρεια παράλια μέχρι μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στον ένα βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στην περιοχή του Τροόδους θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί έως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι δυνατοί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 17 στα παράλια και στους 5 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα θα εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις που αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.