Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη την Κύπρο- Δείτε μέχρι πότε θα κρατήσει ο βροχερός καιρός

Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε όλη την Κύπρο- Δείτε μέχρι πότε θα κρατήσει ο βροχερός καιρός

Ασθενής χαµηλή πίεση και ασταθής αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως δυτικά και νοτιοδυτικά, ενώ σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, τα βόρεια και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 27 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά µέτριοι 4 και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραµείνει ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ από το µεσηµέρι και µετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κατα διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικές βροχές και πιθανό µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Την Τρίτη, τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.