Βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο- Πότε αλλάζει ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες στην Κύπρο- Πότε αλλάζει ο καιρός

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι σε πολλές περιοχές κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι, 4 µποφόρ, ενώ στα προσήνεµα παράλια ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη.

Απόψε παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και τα ορεινά. Τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά παροδικά κατά τόπους µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά αλλά λίγο ταραγµένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και αναµένεται να σηµειωθούν τοπικά βροχές ή καταιγίδα, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα και ως επί το πλείστον στα ορεινά, το εσωτερικό και τα ανατολικά-νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί στα ανατολικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς ως µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ αλλά το απόγευµα τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, ενώ το απόγευµα στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 30 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 27 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί αναµένεται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Πέµπτη, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.