«Καίγεται» και σήμερα η Κύπρος- Πότε αλλάζει ο καιρός

«Καίγεται» και σήμερα η Κύπρος- Πότε αλλάζει ο καιρός

Θερµή αέρια µάζα, µε θερµοκρασίες πολύ πάνω από τα κανονικά εποχής, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ. Παροδικά, στα νότια παράλια, θα πνέουν µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 43 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 38 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και στους 35 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά τοπικά, στα δυτικά παράλια, θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 26 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 25 στα παράλια και στους 23 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα παραµείνει γενικά κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή πτώση κατά το τριήµερο, για να κυµανθεί από την Τετάρτη και µετά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.