Μετά τη νέα άνοδο της θερμοκρασίας, έρχεται πτώση- Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Μετά τη νέα άνοδο της θερμοκρασίας, έρχεται πτώση- Τι καιρό θα κάνει τον Δεκαπενταύγουστο

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, µετά τη διάλυση της πρωινής χαµηλής νέφωσης και της τοπικής αραιής οµίχλης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά και το εσωτερικό. Στην ατµόσφαιρα ενδέχεται να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3, και τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ, για να τραπούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί µέτριοι 4 Μποφόρ και στα νότια παράλια µέχρι ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα νότια παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρείται χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και τοπικά στα νότια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νωρίς το πρωί και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα σηµειώσει µικρή πτώση.