Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο- Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Βροχές και καταιγίδες σήμερα στην Κύπρο- Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα αρχικά, ο καιρός θα είναι σε αρκετές περιοχές κυρίως αίθριος, παρόλο που κυρίως στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη ελαφρά βροχή. Σταδιακά, από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή, και πιθανό καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι 4 Μποφόρ, και στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα τοπικά στα νότια παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντοµα κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θαλάσσα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά µετά το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο.