ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυστηρή προειδοποίηση για τα καιρικά φαινόμενα - Τι να αποφύγετε

ΚΥΠΡΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυστηρή προειδοποίηση για τα καιρικά φαινόμενα - Τι να αποφύγετε

Συστάσεις των αρμοδίων προς το κοινό για τον καιρό

Συστάσεις προς το κοινό και ιδιαίτερα προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού απευθύνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες λόγω της σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σε ανακοίνωση το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναφέρει ότι στις 09:00 σήμερα το πρωί οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 48 μg/m3 και 114 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).

Ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 κυμάνθηκε μεταξύ 46 και 87 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασης τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται.

Περισσότερες πληροφορίες και επιγραμμική (on-line) ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων βρίσκονται στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή “Air Quality Cyprus”, την οποία μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν στο κινητό σας τηλέφωνο από το Google Play και το iOS App Store.

Δείτε επίσης:

Πλήθος κόσμου στο Προεδρικό για να συγχαρεί τον Πρόεδρο - Το δώρο που δίνει ο Αναστασιάδης! PHOTOS

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον φόνο του Ερνέστο - Εξελίξεις στην υπόθεση

Μαχαιρώματα στη Λεμεσό – Τραυμάτισε νεαρούς μπροστά στα ανήλικα παιδιά του