Πρόγνωση καιρού: Ζέστη και σκόνη στην ατμόσφαιρα για το Σαββατοκύριακο - Τι θα επικρατήσει

Πρόγνωση καιρού: Ζέστη και σκόνη στην ατμόσφαιρα για το Σαββατοκύριακο - Τι θα επικρατήσει

Η θερµή αέρια µάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από αύριο. Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη, µέχρι την Κυριακή το απόγευµα.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και σταδιακά, στα νότια και τοπικά στα δυτικά, µέχρι ισχυροί, 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 35 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 33 στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα δυτικά παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και αρχικά τοπικά µέτριοι, 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα δυτικά και στα βόρεια, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, αλλά το απόγευµα αναµένεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω πτώση.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που στα παράλια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες, στο εσωτερικό και τα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Διαβάστε περισσότερα για την κατηγορία "Περισσότερα" πατώντας εδώ!