Καιρός: Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Συννεφιά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Αναλυτική πρόγνωση του από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κύπρου

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά παροδικά στα ανατολικά και νότια, µέχρι µέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα ανατολικά θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 7 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα αρχικά θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα ανατολικά και νότια παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

To βράδυ της Τετάρτης ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά θα υπάρχουν και διαστήµατα µε αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Τετάρτη το βράδυ και την Πέµπτη θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές και καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση.

Πηγή: ΚΥΠΕ