Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους

Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Σε ισχύ μέχρι τις 11 το πρωί παραμένει η Κίτρινη προειδοποίηση που εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία για καταιγίδες και χαλαζόπτωση. Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού:
 
Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.
 
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, αλλά σύντομα θα καταστούν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Σε καταιγίδες οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, ενώ σε καταιγίδα δυνατό να πνέουν μεταβλητοί πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα παράλια ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Το Σαββατοκύριακο περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά ενώ τοπικά, κυρίως στα ορεινά, πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.