Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ο καιρός σήμερα

Με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά ο καιρός σήμερα

Βελτίωση του καιρού το απόγευμα

Βαροµετρικό χαµηλό, συνοδευόµενο από πολύ ισχυρό νοτιοδυτικό ως δυτικό ρεύµα αέρα, επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Το απόγευµα θα υπάρξει βελτίωση του καιρού, παρόλο που τοπικά ενδέχεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ και παροδικά στα παράλια µέχρι σφοδροί, 6 µε 7 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί κυµατώδης µέχρι πολύ κυµατώδης και στα δυτικά και βόρεια, µέχρι τρικυµιώδης. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στο µείον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και τοπικά αρχικά µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά στα ανατολικά και τα νότια κυµατώδης και στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, µέχρι πολύ κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Την Τετάρτη θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο παραµένοντας κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.