Βροχές καταιγίδες και χιόνια μέχρι και την Τρίτη

Βροχές καταιγίδες και χιόνια μέχρι και την Τρίτη

Σε ισχύ η Κίτρινη Προειδοποίηση

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Τοπικά τα φαινόµενα δυνατό να είναι έντονα ή και παρατεταµένα. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο, ενώ σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 16 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το βράδυ ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σε ισχύ για σήμερα μέχρι τις 18:00 βρίσκεται Κίτρινη Προειδοποίηση του Τμήματος Μετεωρολογίας. 

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να
πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη, περίοδοι µε συννεφιά θα εναλλάσσονται µε κυρίως αίθριο καιρό, ενώ αναµένονται µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 50 εκατοστά.