Άνοιξη... αλλά στο Τρόοδος χιονίζει! (Βίντεο)

Άνοιξη... αλλά στο Τρόοδος χιονίζει! (Βίντεο)

Κι όμως...

Όσο και να θέλουμε μια ηλιόλουστη άνοιξη, ο καιρός δεν μας κάνει την χάρη με τίποτα.

Διαβάστε επίσης: Δεν λέει να φύγει ο χειμώνας – Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνι στο Τρόοδος

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται έντονη βροχόπτωση, χαλαζόπτωση και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της Κύπρου, καθώς σήμερα εδώ και λίγη ώρα άρχισε και η χιονόπτωση στο Τρόοδος.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

 
Πηγή βίντεο: Τμήμα Δασών
 
Αναλυτικά το δελτίο καιρού
 
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψηλή πίεση αναμένεται από την Τρίτη.

Το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα ενδέχεται να πέσει χαλάζι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά, στα νότια και τα δυτικά παράλια, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά δυνατό να σημειωθεί παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και αργότερα, στα προσήνεμα, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και παροδική χιονόπτωση ή χιονόνερο, στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και στα προσήνεμα ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο αλλά, στο εσωτερικό και τα ορεινά, θα παραμείνει κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, μέχρι την Τετάρτη, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.