Πότε μας τα... χαλάει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι

Πότε μας τα... χαλάει ο καιρός με βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι

Αναλυτικά οι προβλέψεις μέχρι την Παρασκευή

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κατά τις αυγινές κυρίως ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιο... καλοκαίρι; Ετοιμαστείτε για βροχές και καταιγίδες

Αύριο, μετά τη διάλυση της αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα καταστεί κυρίως αίθριος. Σταδιακά, από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, περιοχές του εσωτερικού και βόρεια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα πιθανό να παρατηρείται αραιή σκόνη κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και τοπικά μέτριοι 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια και στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Αύριο βράδυ ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη και την Παρασκευή, για να κυμανθεί κοντά και ελαφρώς πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.