Έρχονται βροχές και στην Κύπρο - Θα δούμε τα ίδια φαινόμενα που έπληξαν την Χαλκιδική;

Έρχονται βροχές και στην Κύπρο - Θα δούμε τα ίδια φαινόμενα που έπληξαν την Χαλκιδική;

Αναλυτικά οι προβλέψεις των επόμενων ημερών - Στο μενού και χαλάζι

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες και στην Κύπρο καθώς αναμένονται βροχές με πιθανότητα καταιγίδων ενώ πιθανόν να πέσει και χαλάζι. Το Newsbomb επικοινώνησε με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θέτοντας το ερώτημα εάν το σύστημα που έφερε την τραγωδία στην  Χαλκιδική αναμένεται και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο, Θεόδωρο Χατζηγεωργίου κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί καθώς το σύστημα είναι αρκετά βόρεια από την Κύπρο. ''Δεν θα μας επηρεάσει προφανώς στον ίδιο βαθμό'', ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Αναλυτικά τι μας φέρνει ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα:

Εποχική χαµηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη καταιγίδα, κυρίως στο εσωτερικό και τα ανατολικά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια µέχρι ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές, κυρίως, ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα παράλια µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια και νότια παράλια όπου θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κλείδωσε το παιδί της στο αυτοκίνητο για ώρες - Τουρίστες έσπασαν το τζάμι για να το σώσουν

Αύριο, µετά τη διάλυση της τοπικής χαµηλής νέφωσης και αραιής οµίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, κυρίως από το µεσηµέρι και µετά, που δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ για να ενισχυθούν σύντοµα σε µέτριους µέχρι ισχυρούς, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια µέχρι πολύ ισχυρούς, 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη για να καταστεί σταδιακά, γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα ανατολικά, νότια και βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθµούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκυρίακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά κατά τις απογευµατινές ώρες. Το Σάββατο δεν αποκλείεται να σηµειωθεί µεµονωµένη βροχή, κυρίως στα ορεινά κατά τις απογευµατινές ώρες.Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση το Σάββατο και µη αξιόλογη µεταβολή την Κυριακή και την ∆ευτέρα, για να κυµανθεί γενικά κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.