Ονόματα σε κακοκαιρίες και στην Κύπρο!

Ονόματα σε κακοκαιρίες και στην Κύπρο!

Μελετούν πώς θα γίνεται το... ''βάπτισμα''

Προς την κατεύθυνση της ονοματοδοσίας ακραίων καιρικών φαινομένων βρίσκεται και η Κύπρος.

Αν και μέχρι σήμερα, η Μετεωρολογική Υπηρεσία αρνείτο να δώσει ονόματα σε καιρικά φαινόμενα όπως πράττουν άλλες χώρες, φαίνεται ότι αυτό το ενδεχόμενο εξετάζεται όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου Κλεάνθης Νικολαΐδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πότε έρχονται βροχές και καταιγίδες - Θα μας επηρεάσει ο «Αντίνοος»;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό και το Eumetnet, οι μετεωρολογικές υπηρεσίες αρμόδιες σε κάθε χώρα θα πρέπει να εξετάσουν την πιθανότητα ονοματοδοσίας σημαντικών υφέσεων σε ότι αφορά τον καιρό.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

''Εμείς λαμβάνουμε καιρικά συστήματα από τον ευρύτερο δυτικό ευρωπαϊκό χώρο άρα θα πρεπει να ετοιμαστεί ένα πρωτόκολλο από τι είδους φαινόμενα και σε τι έκταση θα ονοματοδούμε αυτές τις υφέσεις'', ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα.

To δελτίο καιρού για τις επόμενες ημέρες:

Εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή, ενώ ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή της Κύπρου μέχρι και την Παρασκευή.

Το απόγευμα, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά τόπους αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και σε περιοχές του εσωτερικού. Στην ανώτερη ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο υποχωρεί σύντομα, κινούμενη ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά σε κάποιες περιοχές κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια θα πνέουν μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το πρωί πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα βορειοανατολικά. Αργότερα όμως, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά-ανατολικά παράλια. Σε καταιγίδα, ενδέχεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, μέτριοι, 4 Μποφόρ και σταδιακά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Παροδικά το απόγευμα, στα νότια και τοπικά στα νοτιοδυτικά, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα παροδικά τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 24 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο κατά το Σαββατοκύριακο, για να κυμανθεί την Κυριακή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.