Ετοιμαστείτε για καταιγίδες και βροχές! - Πότε θα σημειωθεί άνοδος στην θερμοκρασία

Ετοιμαστείτε για καταιγίδες και βροχές! - Πότε θα σημειωθεί άνοδος στην θερμοκρασία

Δείτε αναλυτικά τον καιρό μέχρι την Δευτέρα

Εποχική χαμηλή πίεση, ενώ η ασταθής αέρια μάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από αύριο το βράδυ.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα στα δυτικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τα βόρεια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε επίσης:  Βροχές, καταιγίδες και ισχυροί ανέμοι στο καιρικό «μενού»

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το απόγευμα πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς και σταδιακά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι, 4 μποφόρ και στα νότια παράλια ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα στα νότια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό,γύρω στους 30 στα δυτικά, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα υπάρχουν τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικέςτιμές.