Καμίνι η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Καμίνι η Κύπρος - Νέα κίτρινη προειδοποίηση

Οι αναλυτικές προβλέψεις του Τμήματος

 

Προσέξτε πάρα πολύ σήμερα. Σε συνθήκες καύσωνα βρίσκεται η Κύπρος με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς κελσίου. Το Τμήμα Μετεωρολογίας εξέδωσε ανακοίνωση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες ειδικά μεταξύ των ωρών 13:30 - 16:00 σήμερα Σάββατο 27 Ιουλίου 2019.
 
 
Αναλυτικά οι προβλέψεις του Τμήματος
 
Eποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.
 
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Στα νότια παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη και το απόγευμα, στα νότια και στα δυτικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 35 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
 
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη.
 
 
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει μικρή άνοδο, στα ορεινά και στο εσωτερικό, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.