Κίτρινη προειδοποίηση: Το θερμόμετρο χτυπά «κόκκινο» - Θα ξεπεράσει τους 40 ο υδράργυρος

Κίτρινη προειδοποίηση: Το θερμόμετρο χτυπά «κόκκινο» - Θα ξεπεράσει τους 40 ο υδράργυρος

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η προειδοποίηση - Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή (11/8) στις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα. Η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 32 στα ορεινά.

ΟΛΕΣ οι ειδήσεις στην κατηγορία VIRAL

Δείτε αναλυτικά το δελτίο καιρού

Εποχική χαµηλή πίεση και σχετικά θερµή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν µετά το µεσηµέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ αλλά στα νοτιοδυτικά παροδικά µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 35 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας 

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές κυρίως ώρες αναµένεται τοπικά να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 20 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις απογευµατινές ώρες θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, στα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή τη ∆ευτέρα και την Τρίτη, παραµένοντας πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Τετάρτη, αναµένεται µικρή πτώση, για να παραµείνει ωστόσο λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές