Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές & καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές

Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές & καταιγίδες - Σε ποιες περιοχές

Αναλυτικά η πρόγνωση μέχρι και την Πέμπτη

Ασταθής αέρια μάζα αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε αρχικά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Αργότερα, και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν λίγες ελαφρές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως  βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ώρα της αλήθειας: Γιατί το «STOP» έχει οκτώ γωνίες;

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται τοπικά να σημειωθούν λίγες ελαφρές βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Αργότερα αναμένεται να σημειωθούν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε μερικές περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, και αργότερα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και αργότερα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο αργότερα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακή άνοδο κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.