Προσοχή: Σαραντάρια και κίτρινη προειδοποίηση σήμερα - Οι «επικίνδυνες» περιοχές

Προσοχή: Σαραντάρια και κίτρινη προειδοποίηση σήμερα - Οι «επικίνδυνες» περιοχές

Αναλυτικές προβλέψεις από το Τμήμα Μετεωρολογίας

Με κίτρινη προειδοποίηση «απαντά» το Τμήμα Μετεωρολογίας στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα βιώσουμε σήμερα Σάββατο 24 Αυγούστου 2019. Από το απόγευμα της Παρασκευής, το Τμήμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα φθάσουν τους 40 βαθμούς. Η προειδοποίηση ισχύει μεταξύ των ωρών 13:00 - 16:30.
 
 
Αναλυτικά οι προβλέψεις αναφέρουν ότι:
 
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στο εσωτερικό και τα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί θαλάσσιοι ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί μέχρι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
 
Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις, στο εσωτερικό και τα ορεινά.
 
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.